Top 10 kookboeken bakken 2023

Al sinds jaren is het bakken van taarten, cakes en andere zoetigheden erg populair in Nederland en België. En goede bakboeken verkopen als, hoe kan het ook anders, zoete broodjes. Er verschijnen dus ook heel veel bakboeken in druk. Vandaar dat we hier onze lijst geven van de beste bakboeken die je nu in 2023 kan gaan kopen. Want bakken is plezierig, zeker aan de hand van goede recepten uit een van de betere bakboeken die er zijn.

top 10 kookboeken bakken 2023

Top 10 bakboeken 2023

  1. Laura’s bakery, het basisbakboek

    beste bakboeken 2023 - Laura's bakery, het basisbakboekLaura’s bakery, het basisbakboek stamt al uit 2016 maar is nog altijd en terecht een van de favoriete bakboeken van veel enthousiaste koks. Zoals de titel het al zegt is het een echt basis bakboek. In haar eerste bakboek heeft Laura Kieft van de blog Laura’s Bakery haar favoriete basisrecepten verzameld en laat ze zien hoe je met een goede basis kunt variëren, om zo oneindig veel verschillende baksels op tafel te zetten. Het blijft niet alleen bij recepten: Laura deelt ook informatieve basiskennis, handige baktips en ongeschreven bakregels die normaal nergens vermeld staan. Een echt basis kookboek voor de beginnende of meer gevorderde bakker dus met 70 heerlijke recepten. De opvolger van dit bakboek Het Laura’s bakery bakboek is overigens even goed en telt 70 eenvoudige recepten voor allerlei soorten gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes. Beide zijn echte aanraders.

    »» koop Laura’s bakery, het basisbakboek – Het Laura’s bakery bakboek– alle bakboeken van Laura

  2. Bakbijbel – Rutger bakt van A tot Z

    beste bakboeken - Rutger bakt van a tot z - bakbijbelDe Bakbijbel van Rutger van den Broek is een echt basiswerk voor in de keuken. Aan de hand van heldere instructies leert Rutger je stap voor stap alle belangrijke basis baktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en citrusschilletjes konfijten. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot originele brownies, friandises, tulband en pistachepavlova á la Rutger. De basis dus van het bakken + massa’s fantastische recepten. Niet voor niks wordt dit kookboek héél hoog gewaardeerd door iedereen die het koopt. Een echte aanrader. Als e-book ook echt niet duur om aan te schaffen.

    »» koop Bakbijbel – e-book – alle bakboeken van Rutger van den Broek

  3. Lekker & simpel zoet

    Lekker & simpel zoet - beste kookboek bakken 2023Lekker & simpel zoet is, uiteraard, een fijn kookboek uit de overbekende reeks kookboeken van Lekker & simpel. In dit nieuwste kookboek van dit duo vind je maar liefst 125 zoete recepten, van taarten, cakes, cheesecakes tot toetjes en koekjes. Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie zeggen zelf geen echte specialisten te zijn als het gaat om het bereiden van zoetigheden of als het gaat om te bakken, maar in dit kookboek bewijzen ze toch dat ze ook hier veel te bieden hebben aan leuke ideeën voor recepten hiervoor. Makkelijk te maken vaak en dus bereikbaar voor iedereen. Wie een beetje bang is om zelf te beginnen bakken kan zeker aan de slag met dit leuke bakboek.

    »» koop Lekker & simpel zoet – alle kookboeken van Lekker & simpel

  4. Sweet – Yotam Ottolenghi

    Sweet - beste bakboeken en kookboeken bakken 2023Sweet van de bekende Britse topchef Yotam Ottolenghi is zeker geen standaard of ‘makkelijk’ kookboek, maar het is echt wel heel bijzonder. Het vertrekpunt is de patisserie waarin Ottolenghi in het begin thuis was maar van daaruit start een hele culinaire ontdekkingsreis naar wat je allemaal kan maken van zoetigheid en dergelijke. Voor de iets meer avontuurlijke koks dus. Niet altijd makkelijk dus maar zeker vernieuwend en origineel. Voor wie een stapje verder wil gaan bij het bakken.

    »» koop Sweet – e-book

  5. Rutger bakt de 100 allerbeste recepten

    beste bakboeken 2023 - Rutger bakt de 100 allerbeste receptenBijna niemand bakt met zoveel enthousiasme als Rutger van den Broek,zo lijkt het toch. Rutger bakt de 100 allerbeste recepten is niet zijn meest verkochte kookboek, maar het is wel onze favoriet. In dit unieke bakboek krijg je Rutgers 100 beste recepten en dat merk je ook. Het gaat om zijn 100 allerbeste recepten voor de lekkerste en meest gebakken taarten, koekjes, cakes, gebakjes, broodjes en desserts. Sommige zijn favoriet op zijn site Rutgerbakt.nl, andere zijn persoonlijke favorieten. Maar neem het van ons aan: ze zijn allemaal de moeite. Heel veel inspiratie in dit bakboek dus.

    »» koop Rutger bakt de 100 allerbeste recepten – e-book – alle bakboeken van Rutger van den Broek

  6. Van wafel tot koek

    Gebak uit het hart van de Lage Landen voor alle feesten van het jaar. Regula verbeeldt met haar verhalende fotografie en recepten het landschap van de rijke bakcultuur van de Lage Landen. Van het donkere roggebrood en de honingkoek die de ruggengraat vormden van een dagelijks feest op het bord tot lang vergeten recepten. Er zijn wafels en winterbroden voor de twaalf dagen van Kerstmis, pannenkoeken voor Lichtmis en Carnaval, krakelingen voor de vastentijd, vlaai en gefrituurde bollen voor Kerstmis en alle kruidige lekkernijen die ons meteen aan Sinterklaas en Sint-Maarten doen denken.

    »» koop Van wafel tot koek – e-book

  7. Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek

    beste bakboek feesten - Het Laura's Bakery Feestdagen BakboekLaura Kieft staat nog eens in deze lijst (op nummer 1) maar ook het feestelijke bakboek Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek uit 2021 verdient hier zijn plaatsje. In dit heerlijke kookboek vind je ruim 80 bakideeën voor alle feestdagen van het jaar: van Valentijn tot Pasen, van Moederdag en Vaderdag tot Koningsdag, van Halloween en Sinterklaas tot Kerst en Oud & Nieuw. Met recepten voor verrukkelijke cakejes, koekjes, speculaasjes, pancakes, tompoucen, cupcakes,soesjes, schuimpjes, taarten, stollen, beignets en vele andere heerlijkheden. Zoals altijd zijn alle recepten voorzien van tips en trucs om het bakken nog makkelijker te maken.

    »» koop Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek – alle bakboeken van Laura

  8. Feest Bakboek

    Feest Bakboek - beste bakboeken ooit - feestenStefan Elias verdiept zich in Feest Bakboek in de rijke geschiedenis van Belgische en buitenlandse feesten en zoekt hij naar de allerbeste bakrecepten voor elke gelegenheid – van een ontbijt met knapperige koffiekoeken over een zoet tussendoortje, een lunch met feestelijk hartig gebak, een ‘pateeke’ bij de koffie en scones bij de thee tot een stukje taart na het diner en een stiekeme macaron voor het slapengaan. Ouderwetse taarten zoals javanais en driekoningentaart, koekjes, verrassingsbroodjes, feestkoeken, zondagse gebakjes, zoete en zoute verwennerijen, en zelfs roomijs of truffels: deze meer dan honderd heerlijke recepten maken ook van een doordeweekse dag een feest! Lekker ouderwets lekker dus.

    »» koop Feest Bakboek

  9. Modern baking – Donna Hay

    Modern baking - leuke bakboekenTaarten, koekjes en alles daartussenin, dat zegt de ondertitel van Modern Baking en dit bakboek biedt de thuisbakker dus veel: van gezond bakken tot de echte klassiekers. Zoet, hartig en alles daartussenin. Laagdrempelige receptuur met verschillende thema’s, zoals karamel, koffie en toffee, fruit, zuivel, specerijen en chocola. Donna Hay start ieder hoofdstuk met overheerlijke taarten, cakes en koeken. Van knapperige koekjes tot fudgy brownies, van fruit gebak tot overdadige chocoladetaarten en van meringue tot romige desserts. Heerlijke combinaties en schitterende fotografie en vormgeving. Een heel mooi bakboek dus.

    »» koop Modern baking

  10. Dessert – Roger van Damme

    Dessert - beste bakboeken 2023Zoals de titel Dessert al aangeeft gaat het in dit unieke kookboek over de lekkere en zoete dingen die we als dessert graag eten. Alle seizoensproducten komen aan bod in Dessert van Roger van Damme en worden in de origineelste vormen en de lekkerste combinaties omgetoverd tot meer dan 50 prachtige desserts. Dessert is een erg mooi bakboek met veel uitdagende recepten en met veel technieken om als bakker te leren. Deze worden ook duidelijk uitgelegd. Er worden soms wel producten gebruikt die je in de supermarkt niet makkelijk kan vinden. Misschien eerder voor de gevorderde dessertenkok dus.

    »» koop Dessert – alle kookboeken van Roger van Damme